Introduktion:

På alle hold lægger vi vægt på hele oplevelsen med og omkring hestene. Derfor skal man som minimum selv strigle og sadle op eller af, enten før eller efter rideundervisningen. Her vil underviseren altid være til stede for at sikre at omgangen med hestene forgår forsvarligt og for at dygtiggøre eleverne i håndtering af hestene fra jorden.

På alle hold inddrager vi teori i undervisningen, da det er alfa omega for elevernes udvikling at forstå baggrunden for, hvorfor man gør tingene som man gør. Dette giver samtidig stor variation i undervisningen, der er en blanding af ridning, øvelser fra jorden for både hest og rytter, teoretisk undervisning på banen, i rytterstuen eller i stalden, samarbejdsøvelser, turridning, springning, balanceøvelser, ponygames, ”agility” mv.

Det er vigtigt at eleven, uanset alder eller niveau, får en tryg ridetime samt omgang med ponyerne, og det skal være både sjovt og hyggeligt for både eleverne og ponyerne at gå til ridning på Tougaard. Derfor er alt undervisning en god blanding af leg og læring.

Her er plads til alle uanset alder, niveau og ambitioner.

 

Holdbeskrivelser:

Vi tilbyder følgende hold på Tougaard:

 

45 minutters ridning + op- eller afsadling

Dette hold er for dig, der aldrig, eller kun få gange, har redet på en hest.  Her har vi fokus på tryghed, tillid og leg, på og med hesten. Vi laver balanceøvelser, tillidslege og hygge med ponyen. Undervisningen foregår i skridt og trav. Eleven tager sin egen hjælper med som kan være trækker.

 

60 minutters ridning + op- eller afsadling

Man er klar til dette hold når man er fortrolig med at ride rundt på hesten selv uden en trækker, og man har lært at ride letridning i trav. Her rider vi typisk på række i skridt og trav, og det er her man kan prøve at galopere for første gang, når underviseren vurderer man er klar til det. Vi tager her fat på rytterens grunduddannelse, med at ride på rigtig diagonal, rytterens korrekte opstilling og rytterens indvirken på hesten ved brug af de fremaddrivende og anholdende hjælpere mm.

 

60 minutters ridning + op- eller afsadling

Man er klar til dette hold når man har sin grunduddannelse helt på plads, og man kan udføre dette på flere forskellige typer heste.

Her rider eleverne frit rundt på en 20x60 bane.
Vi tager for første gang hul på dressurens 7 grundprincipper – Takt, løsgjorthed, fremme til bidet, sving, ligeudretning, hjælpernes sammenspil og samling. Dette vil blive kombineret med en snak omkring etik og hestens anatomi. Her introduceres eleverne også for de klassiske dressurøvelser der findes på L-niveau, og hvordan man bruger disse til at ride hesten korrekt frem til bidet.

 

45 minutters ridning + op- eller afsadling

Dette hold er for de elever som har fået fint styr på grunduddannelsen og er fortrolige med at ride hesten selv i skridt, trav og galop. Her vil der blive lavet forskellige gymnastiske øvelser med bomme, der ligger på jorden og små spring, hvor eleverne opnår en god forståelse for, hvad det kræver af rytter og hest at springe. Der bliver lagt stor vægt på teorien bag springning samt hestens anatomi og hvordan rytteren, med den rette indvirken på hesten, kan hjælpe den til at bruge sin krop korrekt over diverse forhindringer.
I springundervisningen er det lige så vigtigt at snakke om, hvordan man rider korrekt mellem springene som hen over springene

 

60 minutters ridning

Et dressur hold for dem der har egen hest.

Max 4 elever pr hold.

 

Holdoversigt:

Dag

Tid

Hold

Alder

Underviser

Mandag

16:30-17:30

Let øvet

 

8-18

Maria

Mandag

17:30-18:30

Let øvet

8-18

Maria

Mandag 

19-20

Dressur øvet

 

10-99

Anna

Tirsdag

16.30-17.30

Let øvet

 

8-18

Katrine

Tirsdag

17.30-18.30

Øvet

 

8-18

Katrine

Onsdag

16.30-17.30

Øvet

 

8-18

Line

Onsdag

17.30-18.15

Trækkerhold

 

3-12

Line

Torsdag

16-16.45

Minispring

 

8-18

Maria

Torsdag

16.45-17.45

Let øvet

 

8-18

Maria

Lørdag

 

9:00-9.45

Trækkerhold

3-12

Line

Lørdag

 

09.45-10.45

Let øvet

8-18

Line

lørdag 

10.45-11.45

 

øvet 

8-18

line 

 

       
         

 

 

 

 

   

 

Vores sponsorer